Testele Google au rezolvat o eroare a Chrome, care a afectat cateva aplicatii Android

Google incearca sa rezolve o problema de stocare a datelor care a afectat puternicb anumite  aplicatii Android care utilizeaza tehnologia browserului Chrome a companiei. Acesta a oprit distribuirea celei mai recente versiuni a tehnologiei sale Chrome catre Android si a inceput sa testeze o solutie in acest weekend. Cu toate acestea, masurile pentru remedierea acestei erori nu sunt perfecte. Google s-a confruntat cu o alegere intre restabilirea accesului la date mai vechi sau pastrarea oricaror date noi pe care utilizatorii le-ar fi putut crea. Patch-ul restabileste accesul la datele vechi, ceea ce inseamna ca unii oameni s-ar putea confrunta cu o runda doi atunci cand vine vorba despre aceste pierderi de date.

Google a distribuit noul software catre 50 la suta dintre utilizatori, au spus dezvoltatorii la o discutie in legatura cu raportul de erori, dar nu este clar exact in ce masura au fost utilizate interfetele sau cat de serios au fost afectati utilizatorii. Miscarea, a spus un dezvoltator intr-un raport de erori, este un „dezastru”. Si un dezvoltator de aplicatii de sah s-a plans ca intr-una dintre aplicatiile sale, Chess Free, jucatorii au pierdut diamantele si boosterele pe care le-au obtinut, iar in alta, Chess Online, jucatorii si-au pierdut datele de logare si, prin urmare, accesul la istoricul jocului. Asta dupa ce compania care a dezvoltat aceste jocuri a primit o multime de plangeri din partea utilizatorilor pe aceasta tema. 

Problema ilustreaza dificultatile de mentinere si imbunatatire a bazelor software de astazi. Companii precum Google, Apple si Microsoft vor sa depuna din ce in ce mai multe eforturi pentru a moderniza mai rapid aceste lucruri, iar internetul ofera un canal pentru mentinerea continua a proiectelor respective. Insa bazele software sunt atat de complexe si utilizate in atat de multe moduri incat gasirea fiecarei potentiale probleme este o misiune dificila. Cu toate acestea, cei de la Google ar avea mecanismele necesare pentru a rezolva aceste probleme, precum versiunile Chrome, dezvoltator si Beta ale Chrome, concepute pentru a rezolva astfel de probleme inainte de distributia completa a acestora. Aceste mecanisme nu se extind la testarea pe Android a aplicatiilor care utilizeaza WebView.

Chrome si WebView pune la dispozitie utilizatorilor diverse modalitati pentru stocarea datelor pe un telefon, tableta sau computer personal. Cu versiunea 79 a Chrome pe Android si variatia tehnologica Android WebView asociata, insa, cei de la Google au schimbat modul in care datele sunt stocate utilizand doua aplicatii cu interfata conceputa special pentru astfel de programare, WebSQL si LocalStorage. Acest lucru a intrerupt accesul unor site-uri web si aplicatii la date mai vechi.

Contactati de catre mai multe publicatii din presa americana pentru o cerere de comentarii in privinta acestei situatii, cei de la Google nu au raspuns imediat. Nu se stie in ce masura vor raspunde sau nu, mai ales avand in vedere faptul ca este una dintre aceste probleme care nu ajuta cu nimic la imbunatatirea imaginii companiei care detine cel mai mare motor de cautare din lume. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *